fbpx

ColonHelp и диабет

Коригиране на кръвната захар

Пациентите с диабет са изправени пред трънливия проблем с диетата. Тя е неразделна част от лечението на диабета. Ежедневно трябва да се следят броят на калориите и качеството на храната, така че да не предизвикат големи колебания на кръвната захар. Изследванията показват, че псилиум триците могат да повлияят положително на диабета. Добавянето им към режима на хранене води до намаляване на постпрандиалната кръвна захар, както и до контролиране на глюкозата в кръвта за по-дълъг период от време. Това се доказва от намаляването на гликозилирания хемоглобин с 2-3%. При диабет  той разкрива средното ниво на кръвната захар през последните два до три месеца и се приема, че 7 % гликозилиран  хемоглобин е показател за добър гликемичен контрол и ефективно лечение. При по-високи от 7 % стойности е нужна промяна на лечението, а при над 10% съществува реален риск от хронични усложнения. Ето защо е изключително важно фибрите да присъстват в режима на пациентите с диабет.

За влакинините в ColonHelp и влиянието им върху диабета.

Много хора търсят естествено лечение – да регулира кръвната захар без странични ефекти. ColonHelp се препоръчва, като допълнително лечение на диабет (като добавка на фибри). Семената от лен и псилиум в ColonHelp съдържат разтворими влакнини  и 
предотвратяват бързото преминаване на глюкозата от храносмилателния тракт в кръвта. Това играе важна роля при регулирането на кръвната захар при пациенти с диабет.

В допълнение, диетичните фибри дават бързо усещане за ситост и помагат за  здравословно отслабване. Справянето с килограмите е основен приоритет за пациенти с диабет тип 2. В този смисъл ColonHelp e ефективно естествено лечение, защото води до загуба на тегло, без да нарушава баланса на тялото. Връзката между загуба на тегло и ниската кръвна захар е безспорна. Над 90% от хората с диабет тип 2 имат наднормено тегло. Отслабването предотвратява диабета, забавя прогресията му и подобрява контрола на глюкозата в кръвта.

Как помагат фибрите:

 • Фибрите намаляват флуктуациите на глюкозата в кръвта, като по този начин предотвратяват хипогликемичните атаки при пациенти с диабет.
 • Предотвратяват сърдечно-съдовите заболявания, като се свързват с излишния холестерол и мазнини. 
  Известно е, че рискът от сърдечно заболяване е шест пъти по-висок при пациент с диабет, отколкото при здрав човек.
 • Предотвратяват запек и натрупване на токсини в тялото. Пациентите с диабет са по-склонни да страдат от запек. Ето защо добавка на фибри, като ColonHelp е още по-полезна за тях..

Проучване в САЩ за диабетици  проведено от проф. Джеймс Андерсън от Университета в Кентъки, води до съответните изводи.
Диабетици, подложени на диета, богата на фибри намаляват дозата на инсулин след няколко седмици. Джеймс Андерсън обяснява как работи това естествено лечение – диетичните фибри предотвратяват бързото преминаване на глюкозата в кръвта през стените на червата и така се понижава кръвната захар.

Други предимства при загуба на тегло, заради приеманите фибри са по-ниското кръвно налягане, понижаване на холестерола и риска от сърдечна аритмия.

Клинични проучвания за псилиум.

100 грама семена от псилиум съдържат 71 грама разтворими фибри, препоръчвани за гликемичен контрол при диабет. Намалява нивата на кръвната глюкоза и гликозилирания хемоглобин при пациенти с диабет тип II. Абсорбцията на глюкозата намалява значително в присъствието на псилиум (12,2%). Нивото на С-пептида и отделянето на глюкоза в урината на 24 часа се понижават с 14,9% и 22,5%. Също така понижава нивата на общия холестерол и LDL с 7,7% и 9,2% и пикочната киселина с 10%, което е особено важно за пациентите с диабет.

Изследване в Кентъки университет (USA) показва, че разтворимите фибри от псилиум действат благотворно при пациенти с диабет тип 2. В изследването са включени мъже с диабет тип 2 и умерена 
хиперхолестеролемия. Някои пациенти получават 5,1 g псилиум два пъти дневно в продължение на осем седмици, а останалите получават плацебо. Глюкозата и холестеролът се измерват два пъти седмично. Общия холестерол и нивата на LDL холестерол спадат съответно с 8,9% и 13,0% в групата с псилиум за разлика от плацебо групата.

Изследване в ”Institute and research group” (Durango, Mexico) 
показва, че псилиум може да се използва като адювантна терапия за пациенти с диабет тип II, за намаляване на холестерола и кръвната захар. Участниците получават 5 гр.псилиум фибри три пъти на ден, преди основните хранения. След 6 седмици се отчита значително намаляване на холестерола и по-добър контрол над кръвната захар.

Омега 3 мастни киселини при диабет

При задържане на над 10кг. от нормалното телесно тегло, риска от диабет се утроява. Честотата на диабет е и по-висока сред хората, които консумират много наситени мазнини от животински произход и затова се препоръчва консумацията предимно на полиненаситени мазнини. Освен на фибри, ColonHelp е източник на Омега 3 незаменими мастни киселини. Тези здравословни мазнини се съдържат в семената на основната съставка на ColonHelp. Това е още една добра причина да го препоръчваме, като допълнителна терапия при диабет.

Омега-3 мастни киселини са особено препоръчителни за пациенти с наднормено тегло, диабетици и за тези, които имат високо кръвно налягане. Проф. Тревор Мори и колегите му от университета в Западна Австралия са показали, че диети богати на ненаситени мастни киселини от тип омега 3, омега 6, омега 9 подобряват глюкозния метаболизъм при диабетиците. Омега 3 в ColonHelp има много важна роля при понижаване на кръвното налягане. Семената в ColonHelp са най-лесно усвоимата форма на омега 3 и омега 6.  Омега 3 от ленените семена намалява риска от инфаркт, инсулт и проблеми с кръвообращението.

Проучване в САЩ сравнява ползите от омега 3 в рибеното и в лененото масло, като допълнителна терапия при диабет. Според проучването, рибеното масло намалява нивата на триглицеридите, но увеличава нивата на лошия холестерол. Също така при диабет рибеното масло намалява нуждата от инсулин, но повишава нивата на кръвната глюкоза. Предимствата на омега-3 киселини в лененото масло са ясни. Те намаляват нивата на триглицеридите и не повлияват метаболизма на глюкозата и холестерола, какъвто е случаят с рибеното масло.

ColonHelp при усложнения на диабет.

Съществува комплекс от заболявания, които са взимосвързани: диабет, хипертония, затлъстяване, хиперхолестеролемия.

При липса на ефективно лечение, след дълги години диабет, тялото се декомпенсира и се появяват всякакви усложнения на очите, бъбреците, нервите. Пациентите с диабет са податливи на инфекции. В повечето случаи имат нарушена чревна проходимост или гастрит, гастро-дуоденална язва, венозен застой в лигавицата на 
дванадесетопръстника, запек. Запекът може да наруши целия баланс на човека с диабет, който така или иначе е много крехък.

ColonHelp намалява стомашната киселинност, успешно се справя със запека, премахва токсините и възстановява баланса на чревната флора.

Лечението на диабет може да има доста странични ефекти, като например увреждане на цялата храносмилателната система, реакции на свръхчувствителност, увреждане на черния дроб, чести инфекции и хранителни непоносимости. Тези проблеми могат да бъдат успешно разрешени  с ColonHelp.

Без адекватно лечение, пациентът с диабет може да получи необратими усложнения :

 • Повишен риск от съдови нарушения, атеросклероза и инсулт.
 • Забавено ходене, болки в краката.
 • Исхемична кардиопатия до миокарден инфаркт.
 • Сексуална импотентност при мъжете.
 • Диабетна ретинопатия, водеща до слепота.
 • Бъбречна недостатъчност- бъбрекът на пациента с диабет развива сериозно състояние, ако нивата на кръвната глюкоза непрекъснато нарастват над 180 mg / dl;
 • Диабетна невропатия: увреждането на нервите е причина за болка и скованост на горни и долни крайници.
 • Нарушения на стомашно-чревния тракт или пикочни пътища със затруднено уриниране.
 • Повишена податливост към инфекции.

И все пак, ако пациентът е на подходящото лечение и приема ColonHelp, като добавка на фибри и детоксикатор,  усложненията на диабет могат да се избегнат.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: