fbpx

Как да се справим с тежкия грип бързо, сигурно и с естествени средства!

За разлика от срещата със сезонните настинки, тази с грипния вирус е доста сериозна и заплашителна. Изисква особено внимание и превантивни мерки.

 • Избягвайте максимално  всички затворени помещения, посещавани от много хора – магазини, ресторанти, молове. Точно там е най- вероятно да се заразите с грип, защото дори в този момент да няма никой, преди вас е имало не един и двама.  Ако все пак се наложи, можете да използвате маска.
 •  Погрижете се диетата ви да включва цели, нерафинирани храни и големи количества максимално чисти плодове и зеленчуци, както и адекватен прием на протеини. Така тялото ви ще е достатъчно силен противник на грипа, за да няма усложнения.
 • Носете маска, особено ако вече сте болен. Има възрастни хора, такива с хронични заболявания и слаба имунна система и за тях грипа може да бъде изключително тежък, дори животозастрашаващ.  Да, не е най-удобното нещо на света, но нека не бъдем егоисти и да пазим околните.

Събрали сме за вас най-добрите естествени лечения на грип, сигурни и обосновани научно.  В този сезон, във всеки дом е добре да има някои от тези продукти, които са нещо като “тежката артилерия”, която предага природата.

 1.  Моите близки се шегуват, че лекувам всичко с  ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДИВ РИГАН. Ако има панацея, то това е именно маслото на Zane Hellas, което е с най-малко 86% ( а според химичните анализи, които са при нас и над 90% в повечето партиди) карвакрол. Карвакролът има антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства и това е потвърдено със забележителни проучвания.  Едно от най-добрите лечения на грип и ползата от него е осезаема.
 2. ВИТАМИН Ц се бори с настинки и грип и е много ефективен, но в повечето случаи хората го взимат в твърде малки количества (500мг. – 2 000мг.), а в тези дози ефект не може да се усети. Той се справя с тежката умора, причинена от грипа, засилва имунната система и подпомага работата й в задачата да се справи с грипния вирус. Мощна антиоксидантна защита на клетките.

За да използвате Витамин Ц ефективно при грип, започнете с поне 1-2 таблетки витамин Ц от 1 000мг  и взимайте по 1 таблетка на всеки 2 часа. Това може значително да съкрати времето на боледуване и да облекчи симптомите ви. Продължете приема му най-малко няколко дни след боледуването. Толерантността на хората към високите дози витамин Ц е в широки граници. Някои понасят само 3 000мг дневно, а други спокойно стигнат до 15 – 18 000мг. Ако усетите неразположение в червата и леко разхлабване, това е знак, че сте стигнали вашият праг и трябва да се придържате в рамките на тази доза в следващите дни.

Ето ТУК може да видите изследване за използването на мега дози витамин Ц при вирусни инфекции.

3. N’ACETYL L’CYSTEIN ( NAC) e аминокиселина, прекурсор на антиоксиданта глутатион. Това е едно сигурно, естествено лечение при грип. NAC има мощно антиоксидантно действие. Свързва се със специфичните токсини отделени от грипния вирус и прочиства тялото от тях. Помага за повишаването на имунитета, намалява секретите от синусите и бронхите и улеснява дишането при различни белодробни състояния.

Проучванията показват, че NAC може да намали продължителността и тежестта на грипа. В мащабно изследване, само 25% от пациентите, приемащи NAC за период от 6 месеца, са имали грипоподобни епизоди, в сравнение с 79% в групата на плацебо. Дозата NAC, взета по време на шестмесечното проучване е 600мг. два пъти дневно. Дори и тези, които имали симптоми на грип имали значително намаляване на тежестта и продължителността на заболяването.  Изследването вижте ТУК.

Водещият автор е д-р Силвио де Флора и коментира че “Прилагането на NAC през грипния сезон, може значително да облекчи грипа, особено при хора с висок риск.”

Д-р Марк Стенглър препоръчва следната дозировка при профилактика и лечение на грип: “600 мг. два пъти дневно при здрави възрастни и 300мг. при деца, за профилактика. Ако въпреки това турбо зареждане на имунната система се разболеете, увеличете дозата до 2 000 – 3 000 мг. на ден за възрастни за лечение”

4. РАСТИТЕЛНИ ЕКСТРАКТИ! Те са силно оръжие срещу вируси, бактерии и всякакви патогени, ако са с добра бионаличност и качество. Стандартизираните екстракти ви дават гаранция, че в тях има точно определено количество активни вещества, които наистина ще ви помогнат.  Продукт с комбинирана формула, изцяло със стандартизирани екстракти за лечение и превенция на грип и инфекции е ИмуноХелп. Стимулира работата на имунните клетки (макрофаги и левкоцити) в борбата срещу вируси, бактерии и гъбички и поддържа здравето и функциите на лигавицата.

ИмуноХелп е синергична комбинация от следните растителни екстракти:

 • Голдънсийл корен– Това е билка използвана от векове за лечение на инфекции. Произхожда от Северна Америка и е сред топ 5 на най-продаваните билкови добавки в САЩ. Медицината, не само че признава неговите изключителни свойства, но и ги доказва. Естествен антибиотик при респираторни инфекции, ентерит и диария и др.

Медицинските проучвания показват, че това растение има широк спектър на действие. Инхибира размножаването на бактерии, като Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogene, Helicobacter pylori, Chlamydia trachomatis, Bacillus subtilisProteusClostridium perfringensShigella dysenteriaeSalmonella parathyphi, Klebsiela, Escherichia coli.

 • Куркума – За нейните ползи и антиоксидантни свойства имаме цяла отделна публикация ТУК.
 • Екстракт от маслинови листа -Спира развитието и размножаването на вирусите. Много добро средство за лечение на грип и всички вирусни инфекции. Силен имуностимулатор. Основната съставка на маслиновия лист е фитохимичният олеуропеин, а неговото фармакологично действие е антиоксидантно, противовъзпалително, антимикробно и антивирусно.
 • Астрагал – Увеличава активните имунни клетки, и помага на имунната система да реагира срещу инвазия на вируси и бактерии. Китайците наричат  растението Astragalus  “билка на безсмъртието”. Много подходящо за превенция, както и за лечение на грипни състояния.
 • Зелен чай, джинджифил и прополис – За инфекциите на лигавицата. С имуномодулиращо действие.

Комбинирани или използвани самостоятелно, тези лечения могат да съкратят значително времето на боледуване, да ви предпазят от честите усложнения на грипа и да ви помогнат да избегнете токсичните лекарства.

 

 1. 100% неразредено етерично масло от див риган вижте ТУК.
 2. Витамин Ц 1000мг с нар, ресвератрол и биофлаваноиди ТУК.
 3. N’acetyl L’cystein ( NAC) в нашия магазин.
 4. ИмуноХелп за превенция и лечение на грип и грипни състояния Тук.
 5. Корен Голдънсийл стандартизиран екстракт
 6. Куркумин и Куркумин с пиперин,

 

 

 

 

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: