fbpx

За токсините в дебелото черво и защо нямат място в нашето тяло.

„Ние сме амбулантни складове за токсини“, предупреждава доктор Кенет Бок( Kenneth Bock), от Нюйоркския университет(SUA), когато говорим за токсините, натрупани в дебелото черво. Някога замисляли ли сте се колко промишлени отпадъци абсорбираме ежедневно? Колко хербициди, пестициди, добавки и тежки метали , които се съдържат в храната, козметиката, въздуха или водата? Тези вещества накрая достигат до дебелото черво, което функционира като отпаден канал на организма. За да функционира правилно трябва да направим детоксикацията и почистването му част от начина си на живот. Специалистите говорят за дебелото черво, като за „кошче за боклук“ на тялото. В него се намират неусвоени, неизползваеми хранителни отпадъци. Ако не се премахнат правилно, тези отпадъци се насъбират по стените му и тровят бавно, но сигурно целия организъм. Ето защо изчистването му е една необходимост и алтернативните лекари и диетолозите насочват вниманието ни все по-често към последствията от токсично дебело черво. Отпадъците, които формират фекалните материали се придвижват благодарение на перисталните движения на стените на червата. В този смисъл трябва да подчертаем важността на фибрите в диетата за подобряване на чревната перисталтика и за поддържането на чисто дебело черво.

Какво се крие в дебелото черво?

• Притесняват те мазнините , които се появяват по корема ти? – Търсиш диета за отслабване, ходиш на фитнес по няколко пъти ако времето ти позволява!
• Ядосва те косата , която се къса много лесно?- Пробваш маска за коса, за която ти е говорила приятелка.
• Изнервят те тъмните кръгове, с които се събуждаш, колкото и много да спиш? – Пробваш поредния крем против тъмни кръгове.
• Кожата ти е станала суха? – Сменяш продукт след продукт с козметична цел!
Диетата за отслабване, маската за коса и кремовете са бързи решения, които обаче не разрешават основния проблем: токсините в дебелото черво.
Не сте се замисляли никога, нали? Но тези неприятни симптоми могат да се появят заради натрупването на токсини. Едно токсично дебело черво означава подуване, газове, запек, риск от рак на дебелото черво. В същото време обаче означава и чуплива коса, суха и състарена кожа и неприятен мирис на тялото. Дебелото черво, това „кошче за боклук“  винаги е пренебрегвано. А то има нужда от детоксикация!
В неговите гънки или директно по чревните стени, могат да се насъберат гниещи остатъци, в следствие на неправилно храносмилане или небалансирана диета. Тези остатъци застояват и могат да възпалят стените му и като ответна реакция да се появи излишна слуз.
Излишната слуз, произведена първоначално като защитен фактор, може да се натрупа със застоялите отпадъци и заедно да образуват слузна плака. Слузната плака, която се наслагва пречи на усвояването на хранителни вещества, благоприятства появата на запек и на самонатравяне на организма чрез повторната циркулация на токсините. Това засяга и равновесието на чревната флора. Така, засегнатата чревна флора е връзката между токсичното дебело черво и понижения имунитет.
Дори и повече : отпадъците, които застояват и не са изхвърлени навреме, могат да причинят рак на дебелото черво. Това са сериозни причини да поддържаш дебелото черво чисто! Едно детоксикиращото лечение с Колонхелп е превантивна мярка за много заболявания.

Важно е да запомните, че хранителните остатъци трябва да напуснат тялото най-късно до 24 часа след поглъщането на храната. Дебело черво, което функционира правилно се самопочиства два пъти на ден. Лечение  с Колонхелп ни осигурява чисто дебело черво и регулира преминаването на отпадъците.

 Токсините от дебелото черво достигат до кръвта!

Хранене богато на нишесте, пържени храни и такива с много протеини водят до натрупване на слой от остатъци по дебелото черво. Така, то постепенно става кошче за боклук на организма, което бързо се препълва и има нужда да бъде почистено. Ако не направите нищо за неговата детоксикация, наслагванията по него започват да притискат съседните органи – черния дроб, жлъчния мехур, а натрупаните токсини достигнат лимфата. Претоварването на самата лимфа с токсини предизвиква отслабване на имунната система, но има последствия и за горните дихателни пътища (ангина, синузит, ринит, отит) и за кожата (акне, екзема, псориазис).
Токсините, които идват от дебелото черво се разпространяват в цялото тяло по кръвен път, фиксират се в тъканите и прогресивно тровят мозъчната тъкан.
Дебелото черво играе важна роля в детоксикацията на организма и страда най-много от нашата злоупотреба с храните. Можете да помогнете на тялото да детоксикира по един естествен начин, като започнете курс на лечение с Колонхелп.

Медицинската статистика показва , че при 70% от хирургическите интервенции на дебелото черво се откриват втвърдени отпадъци с фекален материал, паразити и плесени. Ето защо периодичното му почистване е абсолютна необходимост! Премахването на отпадъците е важно от една страна за детоксикацията, а от друга за по-добро усвояване на хранителните вещества.
Ние имаме нужда от 28-38 гр. фибри и 1,5-2 литра течности на ден. Фибрите не доставят никакви хранителни вещества , но ролята им е жизненоважна в поддържането на чревното здраве. За да бъдат ефективни, те имат нужда от вода. Абсорбират водата, набъбват и изчистват дебелото черво от остатъците натрупани с течение на времето.

Какво правят фибрите от Колонхелп за поддържането на чисто и здраво дебело черво?

• Действат също като гъба, която абсорбира водата и токсините от дебелото черво и ги елиминира.
• Образуват балон в хранителната тръба, който избутва отпадъчните материи от дебелото черво.
• Стимулират преминаването през червата, като по този начин предотвратяват натравянето на тялото , причинено от застояли фекални материи.
• Премахват запека, основната причина за застой на токсини. Фибрите имат лаксативен ефект, омекотяват изхождането.
• Допринасят за елиминирането на остатъците от несмлени храни, които остават като слой по чревните стени.
• Регулират храносмилането. Чисто дебело черво означава и добро храносмилане.

Всички тези ефекти могат да бъдат постигнати с помощта на продукта Колонхелп, една 100% натурална добавка, базирана на фибри от ленено семе и семе от псилиум – съставки, признати с ефикасното елиминиране на токсините. Програмата Колонхелп за чревно почистване и детоксикация означава отстраняване на токсичните запаси, на фекалните материи и на паразитите.

Имате ли нужда от почистване на дебелото черво?

Знаете кога трябва да си измиете ръцете, косата и тялото! Но не знаете кога нуждата от почистване на дебелото черво е належаща? Специалистите ви предлагат списък с няколко въпроса, за да разберете дали имате проблем със застояли токсини.
• Изморен/а ли си постоянно?
• Понижена ли е физическата ви издръжливост?
• Страдате ли често от подуване?
• Намалявате ежедневно погълнатите калории, но въпреки това не се справяте с излишните килограми?
• Заспивате  трудно или страдате от нарушен сън с чести събуждания?
• Храните ли се с готова храна?
Ако отговорите положително означава , че имате токсично дебело черво, а тялото ви има нужда от детоксикация. Послушайте тялото си! Умората, понижената физическа издържливост, подуването са сигнали , че нещата в дебелото черво не вървят добре. Други симптоми, свързани с натрупването на токсини са отслабена имунна система, забавен метаболизъм, стомашни газове и запек.

Чрез своите изпитани съставки, ColonHelp може:
• да премахне излишните токсини от дебелото черво и от цялото тяло, заедно със застоялите фекални материи.
• да изчисти самите застояли фекални материи.
• да регулира чревното преминаване, което е забавено от натрупването на токсини.
• да елиминира чревните паразити, които се крият в натрупаните остатъци.

Фибрите от ColonHelp осигуряват чисто дебело черво, сигурна детоксикация, без странични ефекти и без риск от пристрастяване.

Какво получаваме след изчистването на дебелото черво?

Заедно с премахването на токсините, изчистването на дебелото черво се свързва и с :
· Намаляване на обема на дебелото черво. Чрез елиминирането на токсините намалява и натискът , който упражнява на съседните органи: черен дроб, жлъчен мехур, сърце, бели дробове, бъбреци, полови органи.
· Елиминирането на токсините се свързва и с намаляване на напрежението в корема, с подобряване на периферната циркулация (хронична венозна недостатъчност, целулит ) и на тазовата циркулация (хемороиди).
· Премахването на токсините допринася за намаляване на напрежението, упражнявано над гръбначния стълб, с благоприятен ефект за ставите.
· Заедно с премахването на токсините от дебелото черво се коригират и нарушенията на чревното преминаване (запек, диария).

Обърни внимание и на лошите навици!

Хранителните навици и небалансираният стил на живот, присъщи на модерния човек, са виновни за натрупването на токсини и са причината за запек:
· Храните замърсени с пестициди, хербициди, химически торове, хормони, антибиотици са източник на токсини , които се наслагват.
·  Консумация на рафинирани храни и такива с много Е-та.
· Липсата на фибри в диетата е най-важната причина за натрупване на токсини.
· Злоупотребата с алкохол, газирани напитки, антибиотици пречи на естествената детоксикация на организма.
· Модерните тоалетни, чрез грешния си дизайн.
· Липсата на движение и стресът допринасят за натрупването на токсини, особено в дебелото черво.

Как да поддържам чисто дебело черво? Благоприятни навици:

Възобновяването на функцията на дебелото черво и ефикасното премахване на токсините се постига чрез:
· Натурални храни, сурови плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни: те предотвратяват натрупването на токсини.
· Добавка с хранителни фибри и детоксикиращи растения Колонхелп: фибрите събират токсините и ги елиминират.
· 1,5-2 литра вода на ден. Тя улеснява действието на фибрите при премахване на токсините.
· Минимум 30 минути движение дневно: физическите упражнения стимулират чревната перисталтика и премахването на токсините.
Направете детоксикиращо лечение с Колонхелп възможно по-скоро! Това ще ви помогне да се отървете от хроничните храносмилателни проблеми, придружени от умора, безсъние, проблеми с нервите и паметта, менстурални болки и артрит. Също така, чисто дебело черво означава и понижен риск от сърдечни заболявания, рак, ревматизъм и дегенеративна нервна система.  Колонхелп с неговите фибри от лен и псилиум, добавена пречистена глина и детоксикиращи растения е най-доброто, което можете да направите за себе си и вашите близки.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: