fbpx

Заболявания на дебелото черво

Почистването на червата – най-добрия начин за детоксикация.

КолонХелп е сигурна подкрепа в борбата срещу повечето болести на дебелото черво. Съдържа висококачествени фибри (получени от псилиум и ленено семе), както и други активни съставки (риган, кимион, кориандър, магданоз и пречистена глина). Благодарение на тях има силно детоксикираща и превантивна за заболяванията на дебелото черво роля.

Колонхелп  и промените в дебелото черво.

За  изброените по-долу заболявания и проблеми, КолонХелп е безценен помощник, който подобрява и лекува симптомите, при повечето от тях. Натуралният Колонхелп е революционен продукт на българския пазар, повишаващ имунитета и подпомагащ лечението на холестерола, диабета и храносмилателните проблеми (запек, дисбаланс на чревната флора, гастро-езофагиален рефлукс и др.).

Патология, която засяга здравето на червата

Исхемичен колит – чревно заболяване предимно при пациенти в напреднала възраст.

Улцерозният колит хронично заболяване, при което в дебелото черво се появяват малки язви и възпалени зони. Периодично се активират и предизвикват диария и / или кръвоизлив.

Токсичен мегаколон -постоянна болка и висока температура, с много разшиения и възпаления на дебелото черво.

Остра диария -мека / водниста /,понякога с кървави изпражнения, често е придружена с гадене, повръщане, повишена температура и риск от дехидратация. Може да има много причини, включително: неправилно хранене; страничени ефекти на някои лекарства; вегетативни реакции (емоции); синдром на раздразнените черва; малабсорбция (нарушение на храносмилането, при което хранителните вещества не се усвояват); прекалено активна щитовидна жлеза; захарен диабет; слабоактивна надбъбречна жлеза; колоректален рак (кървене); гастроентерит (отравяне с микроби – вируси, бактерии и паразити); карциноиден тумор или дивертикулит.

Дивертикулит – възпаления или инфекции, които се появяват по стените на червата. Образуването на торбички (дивертикули) е относително доброкачествено състояние, известно още като дивертикулоза. Най-често те се появяват в последната част на дебелото черво. Тези дивертикули могат да се усложнят от абсцес, възпаление, кървене на дивертикулите, което може допълнително да предизвика фистула  или скъсване на чревната стена и да доведе до перитонит, силно кървене.

Синдром на раздразнените черва – (спастичен колон или спастичен колит) -запек или диария скоро след хранене, придружени от болки в корема или подуване и газове. Това е най-честото нарушение на храносмилането, причинено от стрес, хранителна непоносимост или преяждане.

Запек -трудно или болезнено изхождане, невъзможност за изхождане по 2-3 дни; недостатъчен прием на фибри, недостатъчна хидратация на организма, липса на физически упражнения, стрес, липса на движение: работа, срещи, много часове, прекарани пред компютъра.

Болест на Крон – хронична болест на червата. Храносмилателният тракт се възпалява и отслабва, което прави храносмилането трудно и води до физическа слабост. Това заболяване има автоимунен характер. Причинено е от вирус, друг патоген или неподходящ начин на живот.

Екскрементите могат да се променят като консистенция или цвят, поради различни причини: проблеми с дебелото черво, панкреаса, храносмилателни кръвоизливи, апендицит, чернодробно заболяване (цироза).

Газове или болки в червата, причинени от газове – въздухът в храносмилателния тракт се отделя чрез газове или остава под формата на подуване, като балон. Някои храни могат да произведат газ в организма ни заради ферментацията, причинена от бактерии. Стомашно-чревната инфекция може да предизвика чревени газове.

Поява на острици, аскариди или тении (чревни червеи) -паразити в изпражненията. Симптомите при паразити могат да бъдат много разнообразни, от болки в корема до неврологични симптоми.

Можете да намерите  Колонхелп ето  ТУК

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: